Kelder Vrijburg

Hoe werkt het

Hoe werkt het

De Kelder is een plek waar iedereen welkom is, maar niet iedereen zomaar binnen kan komen lopen. Wij werken met een sleutelhouder-introducee systeem waarbij een sleutelhouder, iemand die al langer in de kelder komt, een vriend of vriendin kan introduceren aan de Kelder door ze een keertje mee te laten eten of gewoon de plek te laten zien en te relaxen. Dit doen we zodat iedereen in de Kelder elkaar kent en er een hecht groepsgevoel ontstaat.

“Inmiddels voelt de Kelder voor mij als een tweede huis.”

Als je als introducee 16 bent en al vaker in de Kelder bent geweest kun je ervoor kiezen om ook een sleutelhouder te worden. Als sleutelhouder krijg je, zoals de term al zegt, een sleutel waarmee je, wanneer je wilt, de kelder in kan en je ook zelf mensen aan de Kelder kan introduceren. Als sleutelhouder draag je dan ook verantwoordelijkheid voor de plek en de mensen die je meeneemt. Je werkt dan samen met de andere sleutelhouders om de plek schoon te houden en leuke dingen te organiseren. Voor een lijst met dingen die wij dan zoal organiseren en doen kun je vinden bij wat we doen.

Op deze manier evolueert de Kelder de hele tijd en is er steeds een input van nieuwe individuen zonder het groepsgevoel te verliezen.